Domain regisztráció ötletesen

Domain regisztráció ötletesen

A .hu végződés a legjobb döntés? Néhány éve még valószínűleg értelmetlennek tűnt volna ez a kérdés, mára azonban aktuális kérdéssé vált az, hogy hogyan lehet a Domain regisztráció ötletesen, hiszen rendkívül bőséges a domain végződések válaszéka. Napjainkban egy leendő domain tulajdonos több, mint hétszáz domain végződés közül választhat! És ez a szám folyamatosan nő.

klassztarhely1

Domain regisztráció ötletesen – Egy helybeni. hu, vagy egy sajátos végződés a jó választás?

Ha helyi kötődésű vállalkozásról van szó, akkor a helyi végződés tűnik jó megoldásnak. Azonban az, aki ötletesebb, frappánsabb domain névre vágyik, bátran keresgéljen a szabad végződések között, és vizsgálja meg, milyen egyéb lehetőségei vannak. Mivel a domain név az első, amivel az adott termék, illetve szolgáltatás kapcsán találkozik a webes látogató, rendkívül fontos annak alapos, megfontolt kiválasztása.

Domain regisztráció ötletesen – Mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat

Sokszor kézenfekvőbbnek tűnik a helyi végződés regisztrációja. Ennek oka lehet az adott közösségben való népszerűség, vagy épp a megszokás. A pozitívumok mellett azonban érdemes kitérni a negatív érvekre is.

 • A domain státusza
  A domain ellenőrző leteszteli, hogy az áhított domainnek milyen az állapota. Amennyiben a kiszemelt .hu végződéssel foglalt a kívánt domain, egyéb, alternatív végződést kell találni ahhoz, hogy beregisztráltatható legyen az eredeti ötlet. Sőt mi több, ha az áhított domainben szerepel például a shop, a site, az info, vagy épp a store szó, ajánlott rákeresni az azokkal egyező domain végződésekre is.
 • A domain ára
  A régóta használatban lévő, valamint a felkapott végződések közt ritkán találni rövid, illetve konzekvens domaint. Ezen felül a .hu, és a .com végződéssel meglehetősen nehézkes megfelelő domaint szerezni. Egy olyan domainnek pedig, ami foglalt státuszú, többnyire borsos az ára. Újabb végződéseknél nincs ilyen probléma, sőt, egy új végződéshez a legtöbb esetben olcsón hozzá lehet jutni. Legtöbbjük ára pedig nem változik a folyamatos domain akcióknak köszönhetően.
 • A domain hossza
  A helyi végződések esetén lehetséges, hogy csak hosszú domainok választására van lehetőség, hiszen a helyi kötődésű, rövid domainek az esetek túlnyomó részében nem szabad állapotúak.
 • SEO előnyök
  A domain név SEO szempontból is lényeges. Gondoljunk csak bele, hogy kell- e annál hangsúlyosabb kulcsszó, mint ami a domain névben is szerepel.
  Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a keresőmotor nem helyezi rosszabb helyre a helyezési rangsorban azokat a domaineket, melyek új végződéssel bírnak.
  Érdemes időt és energiát fektetni a domain alapos keresésére a domain lefoglalásának kérvényezése előtt, mindemellett ajánlott ötletesen használni a domain keresőjét. Például érdemes több végződéssel is lefuttatni az állapottesztelést, és alaposan összevetni a kapott eredményeket.
  A domaint csak akkor javasolt lefoglalni, ha azt megfontolt, részletes domain ellenőrzés előzi meg.

Ide kattintva már le is foglalhatja a domain nevét

klassztarhely1