Domain ellenőrzés

Ötletes domain ellenőrzés

Amennyiben a domain ellenőrzés során a tesztelés foglalt eredményt hoz, frappáns megoldásra van szükség! A domain név ellenőrzés rejtett funkciói például kreatívan kihasználhatók ebben a helyzetben. Például alkalmazható a domain ellenőrzőben lévő keresési funkció, mely népszerű, illetve fantáziadús végződések találati eredményeit mutatja.

klassztarhely1

Nincs lehetetlen!

Ha a kívánt domain foglalt, nem szabad feladani a keresést, hiszen mindig lehet szabad domainokat találni. A domain foglaltság ellenőrző is segíthet ebben, hiszen ha a rendszer foglalt állapotot jelez, akkor számos egyéb lehetőséget, alternatívát ajánl fel, melyek közül akár azonnal ki is lehet választani, melyik a megfelelő végződés adott honlaphoz. Ha a domain ellenőrzés futtatásakor a népszerű domainvégződés funkció be van kapcsolva, a renszer biztosan talál olyan szabad végződésű domaint, mely használható adott honlap azonosítójaként.
Amennyiben így nem megfelelő a választék, a nemzetközi végződésekre kattintással is kiegészíthető a tesztelés. Ez a megoldás pedig annyi találati eredményt hoz majd, hogy nehéz lesz választani közülük.

Találatok finomítása

Többféle formája is van az ötletes domain ellenőrzésnek. Egyik megközelítés szerint a szóösszetételek variálása kiváló megoldás a foglalt domain problémájára. Persze – bár legjobb, ha a domain név tükrözi, hordozza a tulajdonosának üzenetét – nem kell ragaszkodni ehhez a koncepcióhoz. Sok honlap vált sikeressé olyan domain-el, mely nem kapcsolódott a szervezet tevékenységéhez, és nem derült ki belőle a domain tulajdonos üzenete sem.

Kötőjelek, számok?

Egyik fő kívánalom a domain névvel szemben az, hogy rövid legyen. Amennyiben a cél a domain könnyű megjegyezhetősége, akkor ennek a kívánalomnak eleget kell tenni. Ha viszont egy rugalmas domain név elérése a feladat, érdemes szerepeltetni a értékesítés helyének számító földrajzi terület-, és/ vagy a megcélzandó fogyasztói csoport megnevezését, stb. is a névben. A domain ellenőrzés során alkalmazhatók kötőjel-, és számkarakterek is, melyek használata méginkább megkönnyíti a domain kreálását és beazonosítását.

domain regisztráció

klassztarhely1